Cornelia och Angelina vann Gold Global Contest 2019!

I somras skickade Cornelia och Angelina in ett bidrag till den internationella frisör-tävlingen Gold Global Contest. GOLD HAIRCARE var företaget som anordnade tävlingen. Uppgiften var att skicka in en bild på en modell där både hår, smink och kläder skulle göras av frisörerna. Mitt i semesterveckorna passade dem på att göra en fotografering tillsammans med den duktiga fotografen Linda Himsel och Modellen Emma Eriksson. Platsen för fotograferingen blev omkring Kronobergs slottsruin.

När semestern var över fick Cornelia ett mail med överskriften ”CONGRATULATIONS!” Det visade sig att deras bild hade blivit utvald bland de 6 bästa bidragen av flera hundra tävlande i Gold Global Contest . Nästa steg var att göra en show med 6 modeller i Köpenhamn där vinnaren skulle utses av en jury.

Cornelia och Angelina var det enda teamet från Sverige som gick till final . Tillsammans med team från Belgien, Holland, Tyskland, Polen och Norge. Dom hade två månader på sig att förbereda showen som skulle bestå av både klippningar, färgningar, håruppsättningar, smink, kläder och styling. Även musik, ljus och filmmaterial skulle dom göra själva.

Temat till showen blev en mix av serien ”Outlander” och filmen ”Memories of a geisha.” Det blev en härlig mix modeller med olika utseenden och hårfärger. En av modellerna som även dansade under showen var gravid i vecka 28, något som inte tillhör vanligheterna under en hårvisning. Det var ett riskfyllt beslut att våga välja henne som modell, men oj vilken succé det blev!

Showen framfördes den 20:e oktober i Köpenhamn och slutade med vinst! Tjejerna vann en stor check och äran att få vara en del av Golds internationella team i ett år. Ett uppdrag som kommer bli riktigt spännande och roligt.

 

Gold Global Contest