Hur gör man för att uppnå en ljus, blond hårfärg på bästa sätt? Måste man använda blekning?

För att få en snygg blond hårfärg behöver man i det flesta fall jobba med blekning. Man kan även använda något om kallas för ljusfärg. Men det funkar endast på ofärgat hår som aldrig har färgats eller tonats. Med ljusfärg är det även svårt att få den där riktigt kalla vit-blonda hårfärgen om man inte har det perfekta utgångsläget för ljusfärg. Så svaret på frågan om man kan få en blond hårfärg utan blekning är ja- om man har det perfekta utgångsläget! Vad är det perfekta utgångsläget? Det perfekta utgångsläget är du som redan är naturligt ljusblond och aldrig har färgat eller tonat håret.

Har du inte turen att redan vara naturligt ljusblond? Då är det bara blekning som kan göra dig blond! Om man lägger ljusfärg på en hårfärg som är brun så blir resultatet oftast väldigt varmt i tonen och aldrig lika ljust som det blir med blekning. Om man bara vill ha en lite solkysst känsla så kan ljusfärg funka, men vill man ha de där ljusa vitblonda slingorna så är det blekning som gäller!

 

Sliter blekning på håret?

När man jobbar med blekning så måste man också vara införstådd med att det blir ett visst slitage på håret. När man jobbar med helblekning blir hela håret utsatt för det slitaget. Däremot om man jobbar med slingor skonar man en del av håret varje gång från slitage. Dessutom rekommenderas alltid att använda Olaplex vid uppljusande behandlingar!

 

Blond hårfärg med slingor

Mitt bästa tips är att uppnå din blonda hårfärg med hjälp av slingor !
Beroende på hur ditt utgångsläge är så väljer man också slingteknik efter det. Jag personligen föredrar att jobba med slingor i folie, dels för att jag tycker de kan bli lite mycket kladd ibland med frihandsslingor, men också i uppljusningssyfte. Eftersom folie genererar värme så kan man också få ett ljusare resultat – om det är det man vill ha. Frihandsslingor blir mycket mjukare, naturligare och inte alltid fullt så ljusa.

Slingor har också en tendens till att sudda ut eventuella ojämnheter i håret. Många kunder kommer med utgångslägen som är ojämna eftersom man kanske både haft helblekning, mörk bottenfärg och sedan blekt igen på det. När man jobbar med slingor kan man lite enklare lura ögat att uppfatta färgen som jämn. Dessutom kan man på ett smidigt sätt ändra både ljushetslägen och nyanser från gång till gång med hjälp av slingor. Med andra ord kan du få byta färg lite oftare utan att kompromissa med kvalitén.

När man inte ska använda slingor:

Har du till exempel svart eller riktigt mörkbrunt färgat hår och vill bli blond så skulle jag rekommendera göra en avfärgning på håret innan man börjar med slingorna. Detta är för att man ska få ett bättre utgångsläge att slinga på. Lägger du slingor i ett svart hår kan det dels bli ett ganska randigt resultat och ibland blir det bara fläckigt. På LYXVXO har vi en behandling som heter ‘‘GO BLONDE” där vi gör både avfärgning och sedan slingor genom hela håret. Priset för denna behandling är 1000kr/timmen och man behöver alltid minst tre timmar. I behandlingen gör vi kunden så ljust som möjligt, men vi kan aldrig lämna några garantier på hur ljust det kommer bli eftersom att alla hår är olika.

Här nedan ser ni några av mina kunders vackra hår som är uppljusade med slingor:

Blond hårfärg Blond hårfärg  Blond hårfärgBlond hårfärg

För dig som vill vårda din blonda hårfärg eller bygga upp håret inför en blondering, testa produkterna från Olaplex!