Har du torra toppar och frissigt hår? Nu när vintern är här blir både hår, hud och naglar påverkade. Men hur gör vi för att förbättra håret under vinterns torra månader?

Torra toppar, naglar, hud, läppar osv. Det är verkligen problem man upplever under vintern. Den torra luften gör att hela kroppen torkas ut och man får inte den naturliga återfuktningen. Vad ska man göra åt detta?

För det första behöver du ta reda på om ditt hår är torrt eller om det faktiskt är slitet. Är dina toppar kluvna eller sitter de ihop? Har du svårt att avgöra om ditt hår är slitet eller inte kan du besöka din frisör för en ärlig åsikt. Många gånger räcker det med en klippning för att håret ska kännas bättre.

Produkter man ska använda extra mycket om man har torra toppar är:

 

Fuktgivande inpackningar!
Ta dig tiden att låta din inpackning sitta lite extra länge! Håret kommer garanterat kännas bättre efteråt.

Amika Soulfood Nourishing Mask
Den perfekta inpackningen för dig med torrt och/eller frissigt hår! Den djupverkande hårinpackningen gör håret mjukt, glansigt och lättare att reda ut. Amika Soulfood Nourishing Mask har en tjock och krämig konsistensen och doftar väldigt fräscht. Finns i tre olika storlekar. Pris från 99kr

 

Saphira Mineral Mud
Detta är är en djupkonditionerande och vårdande inpackning som innehåller keratin och mineraler från döda havet. Inpackningen passar perfekt till hår som är torrt och behöver fukt och glans. Finns i två olika storlekar. Pris 119-299 kr

TIPS! Denna inpackning finns även till dig som har lockigt hår:  Divine mineral mud.

SAPHIRA Mineral Mud 250ml

Leave-in produkter
Även efter duschen är det bra att återfukta. Tänk dig att dessa produkter är som hårets bodylotion:

Amika Supernova Moisture and Shine Cream
Supernova Moisture and Shine Cream är en leave-in kräm som återfuktar och mjukgör håret utan att tynga ner. Men denna kräm behåller håret fukten och får en silkeslen slät textur med massa glans! Dessutom är produkten fri från parabener och sulfater + att den innehåller värmeskydd!
amika Supernova Moisture & Shine Cream

 

AMIKA Supernova Blonde Violet Moisture and Shine Cream
För dig som vill ha fukt och samtidigt neutralisera lite gula toner i ditt hår! Detta är en fuktgivande och glansgivande kräm som dessutom neutraliserar gula toner och ger en klar blond nyans. Bättre kan det ju inte bli! Den innehåller även värmeskydd och gör håret mjukt och lättare att kamma.

Amika Supernova Blonde Violet Moisture and Shine Cream