En misslyckad hårfärgning av håret är aldrig roligt. Oavsett om det är du själv som har gjort det eller frisören. Hur löser man en denna situation?

Att fixa en misslyckad färgning av håret är ibland lättare sagt än gjort. Att färga ett hår innebär alltid historik och det i sin tur ger en sämre kvalité på ditt hår. Tänk igenom noga vad det är du är missnöjd med. Hade du ett bra utgångsläge från början? Informerade frisören dig om hur resultatet kommer att bli? Ibland är det viktigt att du som kund är uppmärksam på vad frisören informerar dig om så att ni förstår varandra och du kan ställa frågorna direkt. Men om allt detta ovan är gjort, vad gör man då?

Misslyckad hemmafärg

Det är viktigt att förstå att man måste ha lite kunskap om hur färg fungerar för att faktiskt lyckas. Det är viktigt att ta reda på vad produkten faktiskt innehåller och vad det innebär. Om du inte har kunskap om färgen ute i handeln rekommenderar vi dig att inte lägga på någonting själv. Boka en tid hos frisören snarast och gör inte om det. Det man måste förstå är att ju mer man mixtrar med det själv, desto svårare är det för frisören att rädda det. Inte nog med att håret kan förlora all sin kvalité, ditt besök kan också bli väldigt kostsamt.

Misslyckad färgning hos frisören

Ibland händer det som inte får hända, även hos frisören. Tänk på att vara tydlig med dina önskemål och fråga hellre en gång för mycket, än en gång för lite. Att säga ”Gör som du vill, jag litar på dig”, och sedan inte bli nöjd är inte rättvist mot varken dig eller frisören. Du har i det läget lagt ansvaret och viljan hos frisören. Är du en person som är väldigt noga med hur det blir och vill veta exakt måste du också ge specifika önskemål. Men om det mot förmodan skulle ske att du blir missnöjd är det viktigt att du säger det redan i stolen, eller ringer inom 1-2 dagar. Då måste du också kunna vara specifik med vad det är du inte gillar så att frisören får en chans att rätta till det.

Var trevlig, frisören vill bara hjälpa dig!

Tyvärr tycker många att det är pinsamt att höra av sig till frisören om man är missnöjd. Frisörer vill göra sina kunder nöjda och de flesta tycker det är bra att en kund är ärlig. Men när du hör av dig till frisören – Var trevlig! Frisörer tycker det är väldigt tråkigt när kunder får en attityd för att ”göra sin poäng”. Bemöter du frisören på ett schysst sätt kommer hen också göra det tillbaka. Det är inget fel med att vara ”missnöjd”, men man kan göra det på ett schysst sätt och på så vis behålla en bra relation.

                

Färgningarna är skapade av våra duktiga frisörer på LYXVXO.