Fungerar volymschampo? Ja, om du använder det på rätt sätt!

Att använda volymschampo för att sedan gå och lägga dig med blött hår kommer inte ge dig någon fantastisk volym på morgonen. Men att använda volymschampo för att sedan preppa håret med ännu fler volymprodukter och göra en riktig volymföning kommer ge resultatet du önskar!

Jag kan börja med att säga att i princip alla volymprodukter kräver värme eller någon typ av styling för att fungera. Om du, som jag nämnde ovan låter håret torka genom att ligga och sova på det så finns det ju inte en chans att du kommer vakna med en perfekt volym. Det funkar inte heller att låta håret självtorka platt på huvudet och tro att det på något sätt ska bildas någon luftig volym.

För att skapa volym behöver du för det första börja med att föna håret! När du blåser in luft mellan hårstråna så skapar du enkelt volym. Har du använt volymschampo och volymbalsam så har håret redan i schamponeringen fått bra förutsättningar för att bli luftigt och större. Lägger du dessutom till fler volymprodukter innan föningen så har håret ännu bättre förutsättningar för att få volym som håller.

Ett enkelt sätt att föna volym är helt enkelt att föna håret i motsatt riktning. Det vill säga upp och ner! Böj hela huvudet upp och ner och föna sedan hela håret tills det blir 100% torrt. Det är väldigt viktigt att håret verkligen blir 100% torrt och inte 95%. Men det allra viktigaste är att du låter håret SVALNA innan du vänder upp huvudet igen. Hårets form är möjlig att ändra när det är varmt och det fixerar sig när det blir kallt. Så om håret fortfarande är varmt när du böjer upp huvudet så har du gjort jobbet lite i onödan.

Amikas volymprodukter

På LYXVXO är vi helt besatta av volymprodukterna från AMIKA. Det finns både volymschampo och balsam samt en hel del styling produkter som ger volym. Schampot rengör håret ordentligt men skonsamt och ger omedelbart ett lyft som bidrar till att håret ser tjockare ut. Balsamet är väldigt lätt i sin konsistens och ger fukt utan att tynga ner någonting! Dessa produkter passar perfekt för dig som har ett tunt, fint hår som lägger sig platt.

Volymschampo volymschampo

volymschampo

Just nu har vi ett riktigt bra erbjudande på ett ‘Volympaket” med volymschampo, volymbalsam och en volym mousse från AMIKA! 

Ord. pris 687kr Nu: 489kr!